Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 01:29

ЗСУ за 2017 рік просунулися на Донбасі на 10 км - Турчинов

ЗСУ за 2017 рік просунулися на Донбасі на 10 км - Турчинов
Турчинов заявив, що Україна поліпшила свої позиції на фронті. Фото: Телеграф

Українські військові в зоні бойових дій на Донбасі в 2017 році просунулися на понад 10 кілометрів і значно поліпшили свої позиції.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, передає "Громадське".

"Про це приємно говорити, що і 2016-й і 2017-й роки відрізнялися від попередніх тим, що ми не віддали ні метра своєї землі. Більш того, наші підрозділи по деяких напрямках просунулися на 10 і більше кілометрів і поліпшили свої позиції. Це факт ", - зазначив Турчинов.

За словами секретаря Ради нацбезпеки, всі спроби змінити конфігурацію на лінії розмежування для бойовиків і російських військ "закінчилися фіаско".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міняють Донбас на Крим" – посол про мету війни Росії проти України

"Вони не змогли ні відбити жоден з населених пунктів, ні просунутися вперед. Навпаки, ще раз хочу підкреслити, наші військові поліпшили свої позиції, і сьогодні на окупованій території немає сил, які могли б змінити ту лінію розмежування, яка сьогодні склалася", - сказав він.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука не має оптимізму у питанні миротворців для Донбасу. На його думку, сторони не зможуть до кінця 2018 року домовитися про введення миротворчої місії на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за 2017 рік просунулися на Донбасі на 10 км - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути