пʼятниця, 12 травня 2023 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ взяли під контроль території в районі Бахмута – батальйон "Айдар"

У четвер, 11 травня, на південь від села Іванівське Бахмутського району на Донеччині захисники вибили частину окупантів.

Під час важких боїв воїни розбили підрозділи 4-ї окремої мотострілецької бригади та 374-го окремого стрілецького батальйону збройних сил Росії, повідомив батальйон "Айдар" в Telegram 12 травня.

Атакували росіян бійці 24-го штурмового батальйону "Айдар", спільно з іншими підрозділами Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все іде за планом": у ЗСУ прокоментували заяви росіян про український контрнаступ

"У ході боїв завдали істотних втрат противнику. Ворог втратив підрозділи 4 ОМСБр і 374 ОСБ ЗС РФ, а також залишив займані даними підрозділами позиції", – йдеться в повідомленні.

Генштаб ЗСУ поки що цю інформацію не підтвердив.

Автор: t.me/aidar_24
  Захисники України відбили частину територій поблизу Бахмута на Донеччині
Захисники України відбили частину територій поблизу Бахмута на Донеччині

Українські війська відкинули росіян назад на деяких східних напрямках, заявив президент Володимир Зеленський після Ставки верховного головнокомандувача 12 травня. Деталей він не повідомив.

Упродовж поточного тижня українські військові на Бахмутському напрямку не втратили позицій та просунулись вперед на 2 км, повідомили в Міноборони.

3 травня "вагнерівець" Євген Пригожин заявив, що контрнаступ українських військових вже почався. А найближчим часом може перейти в "активну фазу".

На тлі заяв засновника ПВК "Вагнер" про початок контрнаступу ЗСУ Міноборони закликало черпати інформацію лише з офіційних джерел.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ взяли під контроль території в районі Бахмута – батальйон "Айдар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути