Ексклюзиви
субота, 08 жовтня 2022 23:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ звільнили 40 населених пунктів на Донеччині

ЗСУ звільнили 40 населених пунктів на Донеччині
На Донбасі звільнено вже 40 населених пунктів. Фото: УНІАН

У двох громадах Донецької області від російських окупантів звільнено 40 населених пунктів.

У деокуповані міста та села поступово повертається життя, розпочато відновлення інфраструктури, тривають стабілізаційні заходи, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Населені пункти звільнені у Лиманській і Святогірській територіальних громадах.

Наразі обстежуються зруйновані будинки та здійснюється пошук їх власників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лимані знайшли масове поховання цивільних – ЗМІ

У селах Хрестище та Маяки поновлюють електропостачання, а в місті Святогірськ ведуться роботи по відновленню мобільного зв'язку.

Почала активно надходити гуманітарна допомога населенню: від місцевої влади, ЮНІСЕФ, Товариства Червоного Хреста України. Це, зокрема, продукти, предмети гігієни, прилади для обігріву приміщень.

"Тривають нарахування соціальних виплат населенню. У звільнених містах Лиман і Святогірськ, а також у селищі міського типу Ярова Донецької області відновлено виплату пенсій. З моменту деокупації Пенсійний фонд України через Укрпошту вже видав понад вісім мільйонів гривень", – наголошується у повідомленні.

Здійснюється виплата одноразової допомоги від Товариства Червоного Хреста України. Лише за останні три дні вказана гуманітарна організація виплатила місцевим жителям більш як 700 тис. гривень.

Святогірськ, Лиман і Щурове на Донеччині понад чотири місяці перебували під окупацією ворога.

Вибиті вікна й ворота, посічені стіни, наслідки пожеж і прямих влучань ворожих снарядів показала пресслужба ДСНС України.

Уже визначили об'єм першочергових відновлювальних робіт, необхідних для подальшого функціонування частин, щоб рятувальники якнайшвидше могли повернутися до роботи.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили 40 населених пунктів на Донеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути