понеділок, 04 травня 2020 15:49

Встановили місця масових поховань у ЛНР

Встановили місця масових поховань у ЛНР
У Кадіївці є щонайменше три масових поховання закатованих бойовиками людей. Фото: pixabay.com

В окупованій Кадіївці (раніше Стаханов) у так званій ЛНР і найближчих населених пунктах є щонайменше 3 місця масових поховань місцевих жителів, закатованих бойовиками.

Про це розповів координатор Центру документування Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Олексій Біда "Громадському радіо".

Такі дані він навів, розповідаючи про звіт "Кадіївка: назву змінено, окупація триває".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляли двох українських командирів

"Перше місце це шурф, друге ставок, третє - це поховання, де провели ексгумацію п'ятьох тіл. Допускаємо, що у тому районі можуть бути ще поховання. Ми встановили інформацію про десятьох людей, що зникли безвісти, і я думаю, що цифра зросте, коли після деокупації цих території отримаємо доступ до інформації", - наголосив Олексій Біда.

Інформацію про місця масових поховань представники УГСПЛ отримували як із соцмереж, так і від людей, яких бойовики вивозили туди й імітували розстріл.

За даними УГСПЛ, у Кадіївці від початку збройного конфлікту загинули щонайменше 16 людей. Тіла деяких досі не знайдені, але свідки, які бачили цих людей востаннє, впевнені, що їх вбили бойовики.

Зараз ви читаєте новину «Встановили місця масових поховань у ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути