Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2024 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся на кількох напрямках: свіжі карти боїв в Україні
10

Російська армія завершила операції з зачистки Авдіївки на Донбасі.

Ворог імовірно окупував село Побєда на Марʼїнському напрямку і щосили намагається захопити Іванівське, свідчать карти Інституту вивчення війни (ISW).

Також є незначне просування на Авдіївському напрямку.

Позиційні бої на сході тривали: на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки; на південний схід від Куп'янська в районі Табаївки; на захід від Кремінної в районі Тернів та Торського; на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Російські війська на лінії Куп'янськ - Лиман проводять атаки з використанням бронетехніки, включаючи танки, бойові машини піхоти та бронетранспортери через сприятливі погодні умови на осі.

40 тис. російських військових на Куп'янському напрямку протистоять ЗСУ у складі потужного угруповання військ, але ця група не просувається.

Позиційні бої тривали під Бахмутом 21 лютого, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог атакував країну дронами та ракетою

Війська РФ щосили намагаються захопити Іванівське, оскільки населений пункт оточений пагорбами на півночі та північному заході та відкритою місцевістю на сході та півдні.

Позиційні бої точилися також: на північний схід від Бахмута в районі Виїмки; на північний захід від Бахмута в районі Богданівки; на захід від Бахмута у районі Іванівського; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки.

Російські війська зосереджують свої зусилля на напрямку Богданівка - Часів Яр уздовж шосе і через Богданівку, на північ і північний схід від Іванівського, і навколо Кліщіївки, щоб обійти висоти на північ і північний захід від населеного. пункту.

Нещодавно окупанти дещо просунулися на північний захід від Авдіївки. Відео з геолокацією від 19 лютого, показує, що російські війська трохи просунулися на східній околиці Ласточкиного (на північний захід від Авдіївки).

Позиційні бої там тривали: на північний захід від Авдіївки в районі Степового та Ласточкиного; на захід від Авдіївки у районі Сєверного; та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського.

Росіяни намагаються побудувати та стабілізувати нову лінію оборони на Авдіївському напрямку.

Побєда - невеликий населений пункт безпосередньо на південний захід від Донецька, її могли захопити не пізніше 21 лютого. Російські та деякі українські джерела стверджували, що українські війська були виведені з Побєди 20 лютого.

Позиційні бої тривали на захід від Донецька у районі Георгіївки, а також на південний захід від Донецька в районі Побєди та Новомихайлівки.

На півдні битви фіксували: на південний схід від Великої Новосілки поблизу Пречистівки та Золотої Ниви; на південний захід від Великої Новосілки поблизу Новозлатополя.

Загальні бойові втрати російських окупантів на ранок 22 лютого склали 407 240 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1160 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на кількох напрямках: свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути