Ексклюзиви
середа, 20 грудня 2023 13:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи можливий прорив російських військ - оцінка британської розвідки

Чи можливий прорив російських військ - оцінка британської розвідки
У британській розвідці заявили, що великий прорив російських військ на фронті малоймовірний. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Великий прорив російської армії на фронті в Україні наразі малоймовірний.

У зоні бойових дій здебільшого спостерігається стагнація, йдеться у звіті Міноборони Великої Британії від 20 грудня.

"Протягом останніх тижнів Україна мобілізувала зусилля для покращення фортифікаційних споруд. Українські війська переходять до оборонної позиції вздовж більшої частини лінії фронту", - повідомляє британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія виробляє більше ракет, ніж до повномасштабного вторгнення в Україну - ГУР

Такі заходи ЗСУ здійснюють у відповідь на заклики президента Володимира Зеленського пришвидшити фортифікаційні роботи у ключових секторах, пишуть у звіті.

"Україна зокрема працювала над покращенням оборони вздовж кордону з Білоруссю, станом на середину грудня там було встановлено "зуби дракона", колючий дріт і протитанкові рови", - додали у відомстві.

Російська армія просунулася на п'яти напрямках фронту. Незначне просування фіксують біля Куп'янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки на Донеччині та Новопрокопівки на Запоріжжі. Російські сили здійснили незначне підтверджене просування на північний схід від Куп'янська, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російські війська незначно просунулися на північ від Синьківки (на північний схід від Куп'янська).

Зараз ви читаєте новину «Чи можливий прорив російських військ - оцінка британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути