Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 08:30

Воїни ЗСУ всипали путінським бойовикам у відповідь на обстріли

Воїни ЗСУ всипали путінським бойовикам у відповідь на обстріли
Ситуація у районі проведення ООС залишається контрольованою українськими захисниками.Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

На Донбасі минулої доби, 21 жовтня, російсько-окупаційні війська 5 разів порушили домовленості, що вступили в дію 27 липня. Аби придушити вогневу активність ворога, зберегти власне життя і здоров'я, наші воїни відкрили вогонь у відповідь, що змусило противника припинити обстріл.

Бойових втрат і поранень серед українських захисників не було. Втрати противника уточнюються, повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

"Противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї неподалік Лебединського. Ще два факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано у передмісті Авдіївки, де в обідній та у вечірній час ворог застосовував гранатомети різних систем. Увечері противник зі стрілецької зброї вів обстріл позиції Об'єднаних сил поблизу Артема. Окрім того, вчора у районі населених пунктів Мар'їнка та Авдіївка літав ворожий БПЛА типу "Орлан-10" без перетину лінії розмежування. Засоби радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання", - розповіли в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемир'я в дії: бойовики поранили нашого воїна

Від початку поточної доби, 22 жовтня, збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню. Біля Новолуганського ворог застосував автоматичний станковий гранатомет, а поблизу Артема – стрілецьку зброю. На цю вогневу провокацію противника підрозділи Об'єднаних сил відкрили вогонь у відповідь.

На інших ділянках відповідальності українських підрозділів по всій лінії розмежування спостерігається тиша. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявив 11 танків та 3 самоходні гаубиці. Російська військова техніка розташована на позиціях поблизу Новоселівки на окупованій Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Воїни ЗСУ всипали путінським бойовикам у відповідь на обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути