середа, 09 вересня 2020 10:31

Воїн ЗСУ загинув, тримаючи біля серця лист від доньки

Автор: savelife.in.ua
  Воїн до останнього тримав лист біля серця
Воїн до останнього тримав лист біля серця

У мережі розповіли історію загибелі капітана 28-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади Сухопутних військ ЗСУ, професійного військового Миколи Жука. В останні миті життя воїн тримав біля серця лист від своєї доньки.

Історію та фото листа опублікували у статті Юрія Андруховича на сайті волонтерського фонду "Повернись живим". Дружина загиблого героя Олена та донька Анастасія бережуть закривавлені аркуші, які воїн тримав біля серця до останнього подиху.

"Найцінніша з його речей – лист від дочки, який він носив на грудях і з яким, можна припускати, намагався не розлучатися. У кожному разі він мав його на собі, в нагрудній кишені, у мить загибелі. Це подвійний листок з учнівського зошита, на ньому кілька стемнілих плям. Це Миколина кров. У заголовку листа – одне-єдине слово: "Папі". Татові. Дві сторінки списано дитячою рукою. На третій та ж рука, але це малюнок – великий, на всю сторінку, тризуб і підпис "Воля!!!" Далі йде четверта сторінка, порожня", – пише автор статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюнок про загиблого воїна вразив мережі

"Час іде, тебе нема. Чекаю дня, коли ти вернешся і скажеш: "Я вернувся, я живий"… Молюся Богу, щоб повернувся живий, здоровий і без подряпини. Чекаю тієї миті, коли ти вернешся і ми тебе зустрінемо рідним теплом. Тортиком з вафель і згущенки. Нехай це не буде масштабно з вигуками: "Герої!" Ти завжди був, є і будеш нашим Героєм. Нехай цей лист ти будеш читати не під обстрілами. Нехай цей лист не написаний поетично. Нехай цей лист має купу помилок. Але він від душі й від мене. Замість того, щоб слухати, що каже вчитель, ось пишу тобі листа", - написала донька в листі.

Воїн ЗСУ, Микола Жук, загинув 25 січня 2015 року в околицях Дебальцевого – Новогригорівки. Там точилися найзапекліші бої.

Російські найманці вбили медика Миколу Іліна та поранили двох українських воїнів, які виносили з поля бою тіло командира взводу 137-го батальйону морської піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Воїн ЗСУ загинув, тримаючи біля серця лист від доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути