пʼятниця, 08 квітня 2022 10:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог закінчив підготовку до великої битви за Донбас - Гайдай

Ворог закінчив підготовку до великої битви за Донбас - Гайдай
Українські бійці готові зустрічати непроханих "відвідувачів" Луганщини. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупаційні війська закінчили підготовку до наступу на території Донецької та Луганської областей України.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 8 квітня.

"Ми відчуваємо закінчення підготовки до тої великої битви, яка буде в нас на Луганщині й Донеччині. Є постійні спроби ворога прорвати лінію оборони в певних напрямках", - сказав він.

Про готовність до наступу окупантів свідчить збільшення кількості обстрілів. Не припинялися вони й вранці 8 квітня. Під масованою атакою перебувала Попасна. В цьому місті ворог "стирає все з лиця землі", сказав Гайдай.

"Важко мені передати словами, але якщо навіть не в Попасній бути, а поряд, десь біля Попасної, то чітко зрозуміло: Попасну просто закидають мінами, артилерією, реактивними снарядами всілякими, авіація бомбить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну - Кулеба

Коли вони підуть у наступ, хочуть легко пройти цей населений пункт. Оркам не потрібна Луганська область взагалі. Їм потрібна "галочка" на географічному кордоні Луганської області. На людей їм наплювати", - підкреслив Гайдай.

Також рашисти вкотре намагаються прорвати лінію оборони Рубіжного:

"З 4:00 7 квітня був бій у Рубіжному, який закінчився лише увечері. Відбили декілька танків, декілька БТР і до 50 ворогів знищили. Ми бачимо, що збільшуються обстріли, бомбування та спроби атак. Але це ще не порив".

За добу на Луганщині й Донеччині українські захисники відбили сім атак російського ворога та знищили його техніку. Це чотири танки, 10 одиниць броньованої та 11 одиниць автомобільної техніки, дві артилерійські системи. Збили літак та чотири безпілотні літальні апарати.

Окрім Попасної, окупанти намагалися штурмувати позиції Збройних сил поблизу Рубіжного, Нижнього, Новотошківського, Золотого та Борівського. Успіху також не мали.

Зараз ви читаєте новину «Ворог закінчив підготовку до великої битви за Донбас - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути