вівторок, 09 квітня 2024 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні
10

Карти боїв ISW
Фото: ISW
Карти боїв ISW
Карти боїв ISW
Карти боїв ISW
Карти боїв ISW

Окупанти на фронті просуваються поблизу Кремінної Луганської області, на північний захід від Бахмута на Донбасі і на південний захід від Донецька.

Російські сили на сході 8 квітня незначно просунулися поблизу Кремінної, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). А також на південний захід від Білогорівки. Уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна тривають позиційні бої

Геолокаційні кадри за 8 квітня показують, що російські війська просунулися на південний захід від Богданівки (на північний захід від Бахмута).

Російські окупанти нібито просунулися на захід від Богданівки, до східної околиці Григорівки, на схід і південний схід від Часового Яру, а також на захід від Іванівського. Жодного підтвердження цій інформації росіян ISW не знайшов.

Позиційні бої тривали: на північний схід від Бахмута в районах Спірного, Верхньокам'янського, Виїмки, Федорівки, Роздолівки, Веселого; на захід від Бахмута біля Часового Яру та Іванівського; на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії великі проблеми з медичною сферою - британська розвідка

Російські сили нещодавно захопили обмежені позиції на північ від Авдіївки. ЗСУ контратакували та повернули деякі з цих втрачених позицій.

Геолокаційні кадри від 8 квітня показують, що російські війська спочатку просунулися до лісосмуги на схід від Новокалинового (на північ від Авдіївки) і до невеликої будівлі на південно-східній околиці населеного пункту. Російські війська просунулися також поблизу вітрозахисної смуги на схід від Новокалинового та захопили невелику ферму на південно-східній околиці населеного пункту. Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 8 квітня, показують, що Сили оборони контратакували ворога в тій самій лісовій зоні на схід від Новокалинового.

Російські війська зараз нібито знаходяться в межах 800 м від околиць Новокалинового. Вітрозахисна зона, зображена на геолокованих кадрах, знаходиться приблизно за 650 м від населеного пункту. ЗСУ, ймовірно, тим часом відновили контроль над вітрозахисною смугою, трохи відкинувши російські сили на схід і далі від адміністративних кордонів Новокалинового.

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька. Опубліковані 7 квітня геолокаційні кадри російської механізованої атаки розміром приблизно у взвод показують, що російські сили просунулися в полі на північ від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька).

Позиційні бойові дії тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди.

На ділянці кордону Донецької і Запорізької областей поблизу Старомайорського (на південь від Великої Новосілки) тривали обмежені позиційні бойові дії.

Позиційні бойові дії тривали також на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Поблизу Роботиного та на північний захід від Вербового (на схід від Роботиного) також точилося протистояння сил.

Тривали позиційні бойові дії на східному (лівому) березі Херсонської області, зокрема у районі Кринок. Водночас підтверджених змін на лінії фронту там не було.

Втрати російських загарбників за позаминулу добу склали 890 осіб. Від початку повномасштабної агресії вони становлять уже близько 448 400 солдатів, повідомив 8 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути