понеділок, 30 травня 2022 18:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог перегруповується і готується до наступу - Генштаб про ситуацію на Донбасі

Ворог перегруповується і готується до наступу - Генштаб про ситуацію на Донбасі
Російські окупанти перегруповують війська, аби поновити наступ на окремих напрямках на Донбасі. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти перегруповують війська, щоб поновити наступ на окремих напрямках на Донбасі.

На Слов'янському напрямку ворог хоче знову напасти у напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Слов'янськ. У напрямку села Курулька Барвінківського району Харківської області намагався штурмувати. Але без успіху, зазначив Генштаб Збройних сил України у Facebook.

"На Донецькому напрямку ворог, окрім артилерійських обстрілів, завдав авіаційних ударів у районах Новоселівки й Лисичанська, ракетних ударів у районах населених пунктів Соледар і Сіверськ. На Лиманському напрямку ворог перегруповується та готується до наступу. Намагався провести розвідку маршрутів висування через водні перешкоди", - повідомили у вечірньому зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через обстріли стався витік аміаку - під загрозою шість міст і сіл Донеччини

Загарбники продовжують штурмувати на Сіверськодонецькому напрямку - у районах населених пунктів Сіверськодонецьк, Тошківка й Устинівка.

"На Бахмутському напрямку тривають бойові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Новолуганське й Берестове. На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках ворог успіху не має, намагається посилити угруповання та поповнити втрати завдяки застарілій і відновленій техніці", - додали в Генштабі.

30 травня російські загарбники обстріляли автомобіль, на якому мали евакуювати людей на Луганщині. Через обстріл загинув французький журналіст Леклерк Імхофф. Евакуацію офіційно зупинили, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Ворог перегруповується і готується до наступу - Генштаб про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути