четвер, 24 лютого 2022 15:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог на танках і БТР атакує міста Луганщини - ЗСУ взяли полонених

Ворог на танках і БТР атакує міста Луганщини - ЗСУ взяли полонених
Російська техніка, підбита на Луганщині. Фото: Інформаційний спротив

Українські військові відбивають атаки росіян у містах Луганської області. Бої тривають у Старобільську, Щасті та Станиці Луганській.

Про це інформує штаб Операції об'єднаних сил.

"Російські танки, БМП і піхота атакують позиції українських військ на підступах до Старобільська. Триває бій, ситуація напружена. Окупанти намагаються взяти під контроль місто, але українські воїни дають гідну відсіч загарбникам. По ворогу працюють українські протитанкові підрозділи. В ході боїв уже знищено два російські танки та один БТР", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ проривається на Сумщину: українські війська тримають оборону

"Важкі бої точаться за Щастя і Станицю Луганську. Збройні сили РФ неодноразово намагалися форсувати річку та вклинитися в нашу лінію оборони. Українські підрозділи оперативно реагують на обстановку і дають відсіч ворогу. Наразі Щастя під повним контролем українських військових. В ході боїв ворог зазнав важких втрат у живій силі і техніці та відступив. У полон потрапили російські окупанти", - повідомляє штаб.

"Росіяни зайшли з важкою технікою з російської сторони. Нанесли по стратегічних об'єктах - військових частинах, аеродромах - удари з великого калібру. Це були "Смерчі" або "Точка У". Зараз в різних куточках області йдуть бої", - повідомив голова обласної адміністрації Сергій Гайдай в ефірі одного з телеканалу.

За його словами, росіяни намагаються "розрізати" область і зайти вглиб з різних боків.

Росія о 4:00 ранку напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки ведуться майже по всьому периметру державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Ворог на танках і БТР атакує міста Луганщини - ЗСУ взяли полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути