пʼятниця, 22 липня 2022 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Збройні сили Канади оцінили можливість РФ досягнути своїх цілей в Україні

Збройні сили Канади оцінили можливість РФ досягнути своїх цілей в Україні
РФ змушена зменшити свої стратегічні цілі під час війни проти України, вважають військові Канади. Фото: Генштаб ЗСУ

Через серйозні втрати у живій силі та техніці Росія не зможе реалізувати своїх воєнних амбіцій в Україні.

Про це йдеться в аналітичній публікації Збройних сил Канади у Twitter 21 липня.

Канадські військові дійшли висновку, що Росія змушена зменшити свої стратегічні цілі і тепер представляє нове публічне обґрунтування часткового територіального контролю, якого вона досягла.

"Через значні втрати особового складу та техніки у Росії, ймовірно, більше немає військового потенціалу для реалізації своїх амбіцій в Україні", – ідеться в повідомленні.

Аналітики переконані, що заява міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про "розширення географії" так званої спецоперації поза Донбасом, не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині відреагували на "апетити" Путіна поза Донбасом

"У Росії завжди були максималістські географічні амбіції в Україні. Невдалі спроби Москви захопити Київ та північно-східні міста Чернігів, Суми та Харків на початку вторгнення демонструють ці значні територіальні амбіції далеко за межами Донбасу", – наголосили в огляді.

Експерти нагадали, що росіяни окупували частину півдня України ще в лютому – задовго до надання масштабної західної допомоги Україні, яку Москва використовує як привід для розширення військових цілей.

20 липня Сергій Лавров заявив про "зміну географії" планів Кремля щодо окупації Україні. Це нібито пов'язано з постачанням далекобійної зброї із Заходу. Тепер, за словами міністра, РФ планує захопити не тільки Донеччину й Луганщину, а й інші області.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк у відповідь на слова Лаврова заявив: основи географії главі МЗС РФ пояснять ракетні системи HIMARS і далекобійна артилерія.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили Канади оцінили можливість РФ досягнути своїх цілей в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути