середа, 18 жовтня 2017 14:53

Вони - не цифри і статистика: імена і фото бійців, які загинули 16 жовтня у зоні АТО

  25-річний Микола Ларін
25-річний Микола Ларін

16 жовтня неподалік Авдіївки на Донеччині загинув внаслідок кульового поранення 25-річний Микола "Вінні Пух" Ларін. Був солдатом розвідроти у 72-й бригаді. Родом із села Хрулі Лохвицького району Полтавської області.

З початку бойових дій на сході України хлопець долучився до лав ЗС України. Служив у військовій частині на Полтавщині. У грудні 2016 року його прикомандирували до 72-ї бригади.

"Веселий. Компанійська людина. Надійний бойовий товариш, - розповідають товариші про полеглого побратима на сторінці прес-служби бригади у Facebook. - Своїм оптимізмом, життєлюбством, вмінням прийти на виручку в найпотрібнішу мить 25-річний козак привертав до себе всіх, з ким його зводила доля на життєвому шляху та на бойових стежках".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша втрата жовтня: 24-річний воїн загинув в АТО

У січні 2017-го під Авдіївкою Микола відстояв кілька днів на відбитій у ворога позиції "Алмаз", яку згодом перейменували на "Орел". На честь полеглого тут 23-річного капітана Андрія Кизило.

У День захисника України, напередодні загибелі, Микола отримав від командира народну нагороду - медаль "За оборону Авдіївки".

Вдома залишилися мама, дві неповнолітні сестри та старший брат.

Поховали воїна у рідному селі 18 жовтня.

На місці загибелі Миколи Ларіна розвідники планують встановити пам'ятний знак для увічнення подвигу побратима, який віддав життя за Україну.

  Андрій Беспалов, 1971 р.н.
Андрій Беспалов, 1971 р.н.

Цього ж дня поблизу Невельського Ясинуватського району на Донеччині підірвався на невідомому вибуховому пристрої Андрій "Палич" Беспалов, 1971 року народження. Він служив у 17 батальйоні 57 бригади. Родом із селища Нове Кіровоградської області.

На війні був із серпня 2014 року.

"15-го ввечері говорили по телефону...Важко в це вірити...", "Знову плаче небо над бійцем 17-го...", "Він був Другом. Саме з великої літери", - кажуть побратими про воїна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дводенна жалоба: в АТО загинув мешканець Прикарпаття

В Андрія залишилися батьки, цивільна дружина та 15-річний син від першого шлюбу.

Чин поховання військового відбудеться 19 жовтня на Алеї Слави Рівнянського кладовища в Кропивницькому.

Пам'ятаємо: імена усіх воїнів АТО, які загинули у вересні.

Зараз ви читаєте новину «Вони - не цифри і статистика: імена і фото бійців, які загинули 16 жовтня у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути