пʼятниця, 21 грудня 2018 11:28

Волонтери збирають гроші на тепловізори для військових кораблів

Волонтери збирають гроші на тепловізори для військових кораблів
Буксир "Корець" озброїли тепловізором. Сьогодні він знаходиться на Азовському морі / фото: ТСН

Волонтери збирають гроші на тепловізори для кораблів Військво-морських сил України.

Війна потроху міняє свій формат і правила гри, переміщуючись із суходолу на море. Це закономірний розвиток подій. Ворогу мало окупованих земель, він намагається також "віджати" море. Події останніх місяців показали: пріоритетною задачею є посилення оборони з боку Азовського моря. Адже вразливість на Азові – це небезпека втрати Маріуполя (який уже пережив російську окупацію), Бердянська і багато життів. Надто високі ставки", -пишуть на Facebook фонду "Повернись живим".

Нещодавно фонд уже передав один "нічник" на буксир "Корець". Це той самий корабель, що восени успішно пройшов Керченську протоку.

"Ми плануємо забезпечити "очима" решту кораблів. Один такий прилад дозволяє бачити у темряві на відстань до 1200 м. На відміну від землі, на воді немає бліндажів, окопів чи інших укриттів, які можуть захистити. Там можна покладатись лише на власні сили і власний зір", - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пішов на війну за братом": історія про близнюків, які загинули на Донбасі

Вартість одного приладу нічного бачення – 39 620 грн. Чимало, але однозначно менше, ніж коштує життя і свобода моряків, пояснюють у фонді.

Для допомоги ПЕРЕХОДІТЬ СЮДИ.

У мережі з'явилося відео роботи військових аеророзвідників. На кадрах видно, як близько дрон підлетів до позиції бойовиків, пише фонд "Повернись живим". Коптер пролетів над окопами, де засіли 3 бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери збирають гроші на тепловізори для військових кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути