субота, 03 березня 2018 14:47

Волкер сказав, коли будуть можливі вибори в зоні АТО

Волкер сказав, коли будуть можливі вибори в зоні АТО
Знадобиться 6 місяців для організації місцевих виборів. Фото: politeka.net

Після повного розгортання миротворчих сил у непідконтрольних районах Донецької і Луганської областей знадобитися 6 місяців на підготовку місцевих виборів.

"Терміни ще тільки належить насправді закріпити - скільки для цього знадобиться часу", - додав заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер на дискусії, яку проводив Hudson Institute.

"Може знадобитися ще 6 місяців для організації місцевих виборів. З того моменту, як пройдуть вибори, і вони будуть підтверджені як вільні і справедливі, почнеться перехідний період. І потім перехід під український контроль", - підкреслив він.

Дипломат вважає, що Україна вже здійснює відповідні кроки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер про миротворців: "Не бачу підстав сподіватися"

"Ви бачили - Верховна Рада вже прийняла законодавство, яке пропонує особливий статус сходу України, і недавно в жовтні продовжила його. Тому це вже знаходиться на порядку денному, існує очевидна готовність зробити це", - підкреслив Волкер.

"Вони також схвалили законодавство по амністії, але це знаходиться на президентському столі не підписаним, оскільки немає припинення вогню, немає розквартирування важкого озброєння, немає безпеки, тому вони сподіваються побачити обопільні кроки з російської сторони, щоб просунутися далі в цих речах", - зазначив спецпредставник США.

Поки не закінчаться президентські вибори у Росії, Кремль не здійснюватиме жодних кроків щодо Донбасу. Тому не очікуюється й ескалація конфлікту на Донбасі. Але, попри те що ситуація в Україні більше схожа на заморожений конфлікт, у ньому все ж зберігається гаряча фаза протистояння.

Зараз ви читаєте новину «Волкер сказав, коли будуть можливі вибори в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути