вівторок, 02 січня 2018 18:30

"Воїн – це стан душі" - капелан розповів, як потрібно вдосконалити українську армію

"Воїн – це стан душі" - капелан розповів, як потрібно вдосконалити українську армію
Капелан Андрій Зелінський розповів, що потрібно змінити в українській армії. Фото: Український тиждень

Армія, з якою ми ввійшли у війну і яку маємо сьогодні, – це різні дійсності. І ці зміни помітні не лише нам, а й світові.

Таку заяву зробив капелан Андрій Зелінський у інтерв'ю для Gazeta.ua.

"Ми розвинулись технічно, з'явились нові види озброєння, але армії українській все ще бракує душі. Душею армії завжди є лідерство. У нас багато є військовослужбовців, лідерів за станому душі, за характером. Я говорю про системи, які дозволяють регенеруватись, формують нові покоління лідерів. Цього нам бракує. Це феномени особистісні, але системно нам це ще потрібно формувати", - розповів він.

За його словами, формування "школи лідерства" - одне із пріоритетних завдань для того, щоб завершити реформування збройних сил.

"Лідер – це той, хто знає, чого хоче, може сформулювати свою мету, бачить свій ресурс, і знає, як з ресурсу досягнути мети. Лідеру довіряють, за ним хочуть іти, бо він своїм прикладом проявляє це. Глобальним трендом є етос воїна. Це цінності, які виходять поза рамки якихось культур чи історичних етапів. Ми говоримо про стан душі", - розповів він.

Андрій Зелінський наголосив, що воїн – це тип характеру, стан душі. Це людина, яка живе заради перемоги і не готова зупинятися перед будь-якими перешкодами, поки перемога не буде досягнута, у будь-якій сфері своєї діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемога - це більше ніж остання куля: це зміна суспільства - капелан Андрій Зелінський

"Ціннісно-сформованій людині легше здолати війну в собі. Легше повернутись з війни і здолати посттравматичний синдром. Вона знає, чого хоче. І те,що відбувається – для неї має сенс. Коли вона повертається із зони бойових дій – вона повертається цілісною особистістю. Воїн повертається воїном. Навіть у цивільному житті він продовжує боротись за свою мрію, за свою мету, і не втрачає зі своєї пам'яті смаку перемоги", - додав він.

Армію 4 роки тому не порівняти з нинішньою. Реформа Збройних сил – одна з найбільш вдалих і успішних. У нас з'явилися необхідна зброя і досвід. Але це досягнення здебільшого на рівні м'язів. Українській армії сьогодні бракує душі. Про це капелан Андрій Зелінський розповів у інтерв'ю для журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Воїн – це стан душі" - капелан розповів, як потрібно вдосконалити українську армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути