понеділок, 11 грудня 2023 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий аналітик порівняв втрати України та РФ

Військовий аналітик порівняв втрати України та РФ
Військовий аналітик озвучив втрати України у війні з Росією. Фото: Армія Inform

Попри те, що Україна була у наступі, а Росія - в обороні, втрати окупантів приблизно вдвічі-втричі більші. Головне досягнення ЗСУ у війні з ворогом - співвідношення втрат.

Політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні "Айдар" Євген Дикий порівняв втрати України та РФ, передає ТСН.

"Це я по людях маю на увазі. По окремих видах техніки буває, що і до п'яти разів. Весь цей час ми воюємо меншою кількістю людей порівняно з ними. І це не тому, що взагалі населення Російської Федерації більше за України. Постійно відбувається це пересмикування, що Росія більша. Вибачте, воює не площа, не порожня Сибір воює - воюють люди. Так от по населенню РФ більша за Україну десь у три-чотири рази лише. При тому, що в нас не стоїть задача окупувати Москву і дійти до Уралу. У нас стоїть задача тільки винести ворога зі своєї території", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог дистанційно мінує територію вздовж лінії фронту

Таке співвідношення не є визначальним, наголосив Дикий.

"Визначальним є те, скільки людей кожна країна виставила на фронт. І тут питання виключно до нас. А чому ми весь цей час ми виставляємо на фронт менше людей, ніж вони", - запитав експерт.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 11 грудня склали понад 339 850 осіб. За минулу добу українські війська знищили ще 1030 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Військовий аналітик порівняв втрати України та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути