Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2017 20:24

Військових має судити спеціалізований орган - експерт

Військових має судити спеціалізований орган - експерт
АТО потрібно називати війною

В Україні існує гостра потреба кваліфікаційної оцінки правопорушень в зоні АТО. Бійців мають судити не цивільні судді, а військова прокуратура і військовий суд.

Про це повідомляє телеканал ZIK.

"Поки у нас АТО, а не війна, військових судитиме цивільний суд. У часи Януковича були розформовані військова прокуратура і військовий суд. А тепер є велика необхідність в професійних оцінках правопорушень, скоєних військовими. Далеко не завжди цивільні спеціалісти можуть правильно оцінити ситуацію. Ми ведемо бойові дії, які варто називати війною. ", - каже генерал-лейтенант Ігор Романенко, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006-2010).

Експерт переконаний, що відповідальність за збиття ІЛ-76 повинен нести командир, який приймав рішення щодо застосування підрозділу та техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найгарячіших точок в АТО в 2016 році.

14 червня 2014 року є найтрагічнішою сторінкою в історії української військової авіації. Тієї ночі поблизу Луганського аеропорту було збито український літак ІЛ-76. Внаслідок трагедії загинуло 40 бійців та 9 членів екіпажу. Слідство у справі триває уже понад 1,5 роки.

Зараз ви читаєте новину «Військових має судити спеціалізований орган - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути