вівторок, 19 грудня 2017 11:18

Військові готуються до гіршого - експерт про ситуацію на Донбасі

Військові готуються до гіршого - експерт про ситуацію на Донбасі
Обстріл із системи залпового вогню "Град".

Потужні обстріли мирних мешканців і вивід російських офіцерів із Спільного центру з контролю та координації пов'язаний із обміном полоненими.

Про це заявив Микола Сунгуровський, директор військових програм Центру Разумкова.

"Для нас це дуже тривожний сигнал. За цим формальним приводом може ховатися намір Кремля підвищити інтенсивність конфлікту на Донбасі. А потім, посилаючись на те, що їхніх представників немає в цій спільній групі, можна спокійно у всьому звинувачувати Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські офіцери СЦКК не змогли пройти через КПВВ

Хоча для українських військових подібна поведінка Росії не є ні новиною, ні якимось одкровенням. Генеральний штаб України був обізнаний про такий можливий розвиток подій. Військові завжди готуються до гіршого, і не тільки до таких "подарунків" з Росії. Росія вчергове намагається підвищити ставки під час переговорів про обмін полоненими, щоб Україна пішла на поступки", - розповів експерт.

18 грудня перша віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що минулого тижня представники угруповань ЛНР і ДНР надали додаткові списки осіб на обмін. Операція з обміну українських полонених бійців опинилися на межі зриву.

Зараз ви читаєте новину «Військові готуються до гіршого - експерт про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути