середа, 20 липня 2022 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Води немає, загиблих ховають лише за гроші: останні новини з Маріуполя

Води немає, загиблих ховають лише за гроші: останні новини з Маріуполя
У Маріуполі ексгумацію повністю зупинено. Тепер не соромлячісь окупанти прямо кажуть, що ексгумація лише за гроші. Фото: скріншот

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області знову почалися проблеми з доставкою питної води мешканцям Лівобережного району.

Кількість великих ємкостей для води скорочено втричі. Люди стоять у чергах по декілька годин. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Ємкості було вивезено в парк Гуров для святкування Дня металурга на кістках. У підсумку там і залишили. Мешканці віддалених місць Кальміуського району залишаються без водопостачання в будь-якому вигляді", – пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Націоналізували" житла: окупанти позбавили маріупольців прав на нерухомість

Андрющенко каже, що ексгумацію повністю зупинено. Тепер не соромлячісь окупанти прямо кажуть, що ексгумація лише за гроші.

"Всі вирішення проблем маріупольців мраzота перетворює на бізнес, а імпровізовані кладовища зростають", – каже.

Додав, що порт посиленими темпами готують для прийому краденого зерна. Намагаються запустити роботу зернового терміналу.

У захопленому Маріуполі опалення зимою не буде. Люди виживатимуть взимку як зможуть.

Депутат Держдуми Росії Дмитро Саблін казав, що у місті під гуртожитки готують вцілілі готелі, інститути та офісні будівлі. Людям доведеться зимувати там або самим розв'язувати питання з опаленням.

Раніше колабораціоністи обіцяли підготувати котельні. Насправді ремонт лише однієї котельні займає приблизно рік. У місті зруйновано й 70% газових магістралей.

Медицина в Маріуполі не просто в стані колапсу. Її немає навіть у мінімальному розумінні.

Зараз ви читаєте новину «Води немає, загиблих ховають лише за гроші: останні новини з Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути