Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2019 15:18

Виявили українофоба, що працює у в ОБСЄ на Донбасі

Виявили українофоба, що працює у в ОБСЄ на Донбасі
В ОБСЄ виявили фаната "руского міра". Фото - скріншот.

Представник місії ОБСЄ на сході України Микола Алєксєєв висловлює в соцмережах свою зневагу до українців та підтримку терористів ЛДНР.

Дописи нині приховані, однак вони залишилися на скріншотах журналістів. Пізніше Алєксєєв взагалі прибрав із соцмереж вказівки на свою посаду та обмежив доступ до інформації. А після запитів його сторінка взагалі стала недоступною. Тим не менше, журналісти отримали документальне підтвердження статусу цього чоловіка – дипломатична картка, видана МЗС у травні поточного року, йдеться в сюжеті ТСН.

Військові експерти кажуть, що Алексєєв такий не перший.

"Майже всі росіяни, які беруть участь у роботі міжнародних інституцій, а це, передусім, представництво ООН в Україні, ОБСЄ – це люди, які виконують завдання російських спецслужб. Вони беруть участь в інформаційних спеціальних операціях проти України, дискредитації", - каже Юрій Бутусов.

Також він пояснює, що системного рішення не допускати росіян в ОБСЄ місія прийняти не може, адже Росія є членом організації, а війна – гібридна.

"Україна не визнала стан війни з Російською Федерацією, тому формально вони мають право направляти нам представників Росії для участі в їхній місії. Немає заборон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США проти виходу України з Мінських переговорів

На численні запитання, як посвідчення спостерігача могли видати агенту Кремля, у МЗС не реагують. А в ОБСЄ відповіли: питання вивчають, погляди Алєксєєва з офіційними не збігаються.

У місії заявили, що за потреби вживатимуть по відношенню до Алєксєєва адміністративних заходів. Яких саме – не уточнили.

Протягом доби, 9 серпня збройні формування РФ та її найманці шість разів порушили режим припинення вогню. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «Виявили українофоба, що працює у в ОБСЄ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути