Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2019 13:19

"Віртуальний туризм" - розгорівся скандал щодо посвідчень УБД

"Віртуальний туризм" - розгорівся скандал щодо посвідчень УБД
Розгорівся скандал через посвідчення УБД. Фото із відкритих джерел.

В Україні розгорівся скандал через видачу посвідчень учасника бойових дій (УБД) особам, які не були в зоні ООС на Донбасі.

"Тобто, воїн світла навіть не їде в район операції, а знаходиться там тільки за документами. Взагалі цинізм за межею добра і зла. Ну а правильно, за суттю. Навіщо туди кататися? Тільки час витрачати. Краще зробити ще простіше - давати УБД через сайт. Заповнив форму - отримав УБД. Так легше, і не треба гори паперів переводити. Діджиталізація, знову ж таки, нові віяння", - заявив офіцер ЗСУ Дмитро Іванов в Facebook.

Він відзначив, що вже з 3-х джерел повідомляють про факти "віртуального туризму".

"Одне тільки трохи напружує. Багато хлопців, які загинули ще кілька років тому, УБД не мають. А тут "віртуальний туризм". Все противніше жити стає. Бридко якось", - додав офіцер.

Іванов нагадав, що з самого початку АТО була практика "військового туризму". Коли люди з військових структур приїжджали на пару-трійку місяців, щоб отримати УБД. Несли вони службу або в штабах, або на тилових блокпостах, базах зберігання, подалі від війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переховувався під різними позивними: морпіхи ЗСУ ліквідували "Скіфа"

"Потрібно відзначити, що 2014-го навіть знаходження тушки в штабі не гарантувало, що ця сама тушка повернеться живою, здоровою, чистою та непорочною. Випадків, коли сепари накривали артою штаби глибоко в тилу, чимало. Але, попри це, військові, які хоч трохи побачили реальну війну, ставилися до таких людей із неприхованим презирством із цілком зрозумілих причин", - додав він.

Президент Європейської ради Дональд Туск відвідав Станицю Луганську. Він заявив, що трагедія на сході України триває з катастрофічними гуманітарними наслідками для місцевого населення.

Зараз ви читаєте новину «"Віртуальний туризм" - розгорівся скандал щодо посвідчень УБД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути