вівторок, 28 квітня 2020 13:27

Виробники фальсифікованого спирту фінансували терористів

Виробники фальсифікованого спирту фінансували терористів
Виробники фальсифікованого спирту фінансували терористів. Фото: ssu.gov.ua

СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора блокувала фінансування тероризму через масштабне виготовлення та реалізацію алкогольної продукції.

За повідомлення пресслужби СБУ, група зловмисників організувала підпільне виробництво алкоголю на виробничих потужностях у Київській та Рівненській областях.

Виготовлену продукцію реалізовували по всій території України, зокрема на тимчасово окупованих територіях. Отриманий прибуток зловмисники спрямовували на фінансування терористичних організацій ЛДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські спецслужби затримали диверсантів ЛДНР

"Частина співзасновників і фактичні бенефіціари перебувають у міжнародному розшуку, зокрема за злочини, вчинені у період Революції гідності. Вони переховуються від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у РФ", – сказано в повідомленні.

Наразі проводяться обшуки за місцем розташування підпільних підприємств. Уже виявлено понад 100 тонн спиртової продукції.

Досудове розслідування триває, встановлюється коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Працівники прокуратури Донецької області спільно з Нацполіцією та СБУ в Донецькій і Луганській областях виявили на території колишнього дитячого оздоровчого центру потужний схрон із боєприпасами.

Зараз ви читаєте новину «Виробники фальсифікованого спирту фінансували терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути