пʼятниця, 27 жовтня 2017 23:00

"Він знайшов себе у розвідці" - в останню путь провели айдарівця Антона Сінягуба
9

Фото: Gazeta.ua

26 жовтня у селі Тарасівка Києво-Святошинського району Київської області в останню путь провели командира взводу розвідки батальйону "Айдар" 24-річного Антона Сінягуба, позивний "Дейл"

До війни хлопець закінчив політехнічний ліцей КПІ, а потім вивчав правознавство в Університеті економіки та права КРОК. Захоплювався футболом. Останні роки жив у Києві.

З самого початку російської агресії на сході України Антон Сінягуб займався волонтерством, допомагав батальйону "Київська Русь". Незабаром вступив до лав батальйону "Айдар."

"Він дуже хотів потрапити в розвідку, - розповідає начальник штабу батальйону "Айдар", Євген Соловйов. - І він знайшов себе у розвідці. Дуже хороший був боєць".

Він знайшов себе у розвідці. Дуже хороший був боєць

На площі перед церквою труну з бійцем люди зустрічали навколішки. Домовину несли побратими воїна. Поруч з ними командир роти розвідки "Айдару" Василь Сірант.

"Для підрозділу це дуже важка втрата, - говорить Сірант. - В розвідці один за всіх, і всі за мною. Ходять слід у слід, відчуття плеча дуже важливе".

Вранці 24-го жовтня в районі селища Новолуганське на Світлодарській дузі "Дейл" зі своєю групою здійснював бойовий вихід. Близько 8:30 група наткнулась на розтяжку. Антон отримав поранення несумісні з життям. Поруч із ним загинув гранатометник Ярослав Бондар, позивний "Яков", з Віниччини. Ще два бійці отримали поранення.

"Енергійний, відповідальний був хлопець, ніколи не чув від нього: "Я не буду чи я не хочу", - продовжує розповідати про Антона Василь Сірант. - Покладав великі надії, але сталося непоправне. Горе для батьків і велика втрата для нас".

Під час прощання на кладовищі починається дощ. Оркестр грає державний гімн, почесна варта салютує прощальним залпом.

"Зустрічає їх Небесна рота Айдару. Вони йдуть до Раю, бо у пеклі вони вже побували. Вічна слава і вічна пам'ять Героям України!" - написали в цей день на офіційній сторінці окремого штурмового батальйону "Айдар" у мережі "Фейсбук".

24 жовтня на Донбасі загинули 4 українські захисники, трьох військових поранили.

Протягом вересня у боях на Сході Україна втратила шістьох воїнів: згадаймо їхні імена.

Від початку 2017 року на Донбасі загинули 162 українських військових.

Зараз ви читаєте новину «"Він знайшов себе у розвідці" - в останню путь провели айдарівця Антона Сінягуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути