середа, 10 лютого 2021 18:12

Військовий, який застрелив таксиста, не винен - експерт

Військовий, який застрелив таксиста, не винен - експерт
На блокпосту смуги оборони 53-й бригади намагалися здійснити прорив. Військовий відкрив вогонь на ураження. Фото: Укрправда

Караульний, який 9 лютого розстріляв автомобіль таксі на блокпосту у Вікторівці на Донеччині, не винен.

Військовослужбовець не винний, бо виконував правила несення караульної служби, каже Gazeta.ua військовий експерт Олександр Сурков.

"Блокпост – це режимний об'єкт, біля якого є знаки, які на це вказують. Військовослужбовець діяв за всіма правилами. Інше питання, що блокпост міг бути не обозначений. Тоді до відповідальності треба притягувати людину, яка за це відповідає, але не військового. Солдат зробив усе правильно – зробив попереджувальний постріл, а коли це проігнорували, відкрив вогонь на ураження. Він виконував правила, і його за це мають заохотити", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відстали від Росії на 10 років - ветеран АТО

Треба проводити розслідування та встановлювати осіб, які намагалися прорвати кордон.

На Донбасі цивільний автомобіль намагався прорватися через блокпост українських військових. Бійці відкрили вогонь на ураження, водій помер по дорозі до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Військовий, який застрелив таксиста, не винен - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути