Ексклюзиви
вівторок, 03 вересня 2024 12:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий розкрив плани окупантів щодо Покровська

Військовий розкрив плани окупантів щодо Покровська
Кротевич розповів, що буде у разі захоплення Покровська. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія продовжує кидати нові резерви на Покровський напрямок на Донеччині.

Можливе захоплення Покровська російськими окупаційними військами не означатиме втрату України чи навіть Донбасу. Але якщо це станеться, наступною ціллю окупантів будуть Слов'янськ та Краматорськ, розповів начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич в інтерв'ю The Times.

"Російська армія зазнає набагато більших втрат, аніж Сили оборони України, але все ще кидає туди людей. Якщо нічого не зміниться, після Покровська росіяни підуть на Слов'янськ і Краматорськ. У 2014 році вони знаходилися у м'якій окупації. Цього разу вона не буде такою м'якою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі точаться бої за Пречистівку - карта

Росіяни на Покровському напрямку мають величезну перевагу у живій силі.

"Вони звикли висилати невеликі підрозділи з двох-чотирьох солдатів, щоб скувати наші дії. Поки ми бігаємо за чотирма хлопцями, вони просуваються в іншому місці. Тактика самозгубна, але ефективна. І вони можуть собі це дозволити. У них 120 мільйонів людей", - пояснив військовий.

Російські загарбники зазнають набагато більших втрат, але однаково кидають нові й нові резерви, наголосив Кротевич.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1360 осіб. Також українські воїни знешкодили 10 танків, 35 бойових броньованих машин, 18 артилерійських систем, 36 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 21 крилату ракету, 47 автомобілів та дев'ять одиниць спецтехніки окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Військовий розкрив плани окупантів щодо Покровська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути