Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 11:36

Військових попередили про небезпеку користування російським мобільним додатком

Військових попередили про небезпеку користування російським мобільним додатком
"Витягує корисну російським спецслужбам інформацію" - військових попросили не використовувати популярний мобільний додаток. Фото: Наша Рада.

Українське військове керівництво попросило бійців не користуватися російськими мобільними додатками, зокрема "ДМБ Таймер", який підраховує точний час до звільнення в запас.

Про це повідомляє оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Зазначається, що ця програма розроблена у Росії, і до неї мають доступ російські спецслужби. Додаток навіть має емблему Міністерства оборони Росії.

"Додаток витягує корисну російським спецслужбам інформацію – при реєстрації користувача програма вимагає вказати прізвище військовослужбовця, свій підрозділ та пропонує занести до списку своїх товаришів по службі різного призову. Але все це все одно не спиняє багатьох українських бійців, які не надають належного значення походженню мобільного додатка", – йдеться в повідомленні.

Крім того, під час інсталяції додаток отримує доступ до перегляду даних на USB-накопичувачі, зміни та видалення даних на USB-накопичувачі, управління зберіганням документів, отримання даних з Інтернету, перегляду підключень до мережі, блокування переходу пристрою до сплячого режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" та ДНР почали зароджуватись у 2005 на Донбасі: зібрали докази

"Це дає можливість розробникам додатку і, відповідно, російським спецслужбам, відслідковувати зв'язки, переміщення та точне місце знаходження окремих військових ЗСУ і підрозділів в цілому", - повідомляється.

В зоні АТО на Донбасі загадково зник один з бійців Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО.

Зараз ви читаєте новину «Військових попередили про небезпеку користування російським мобільним додатком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути