Ексклюзиви
субота, 04 січня 2020 13:24

Військові випробували у Карпатах літак Іл-76МД

Військові випробували у Карпатах літак Іл-76МД
У Карпатах пройшло випробування літака Іл-76МД. Фото: АрміяINFORM

Українські військові провели у Карпатах випробування літака Іл-76МД.

Фахівці тестували систему запобігання зіткнення літака із земною поверхнею, випробування проходили в районі Говерли, повідомляє АрміяINFORM.

"Відстань між горою та літаком – критично мала. Маневр потрібно здійснити за лічені секунди. Тож, окрім електроніки, велику роль під час таких польотів відіграє і професіоналізм екіпажу. За результатами перевірки, всі системи літака працювали штатно без зауважень", – цитує видання начальника управління головного інженера авіації Командування Повітряних Сил ЗСУ генерал-майора Петра Скоренького.

Військові вперше випробовували літак в районі Говерли. До 2014-го ці польоти відбувалися в Криму у ще складніших умовах – різкий перехід від рівня моря до гірської місцевості. Але у Карпатах метеоумови більш мінливі та нестабільні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським прикордонникам передали закордонні гелікоптери

"Дообладнанням літака новітніми системами займався Миколаївський авіаремонтний завод. Після успішно проведених випробувань літак отримав усі необхідні документи, які дозволяють виконувати польоти відповідно до вимог ІСАО. Враховуючи потреби в літаках Іл-76МД, які виконують завдання в інтересах держави, Командування Повітряних Сил і в подальшому планує їх удосконалювати новітніми системами", - сказано у повідомленні.

2020 року ЗСУ візьмуть участь у ряді міжнародних військових навчань, серед яких шість пройдуть на території України.

Зараз ви читаєте новину «Військові випробували у Карпатах літак Іл-76МД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути