середа, 23 жовтня 2019 20:33

Війна на Донбасі: бойовики застосували заборонене озброєння

Війна на Донбасі: бойовики застосували заборонене озброєння
Бойовики 16 разів порушили режим тиші. Фото: Glavcom

На Донбасі від початку доби бойовики 16 разів обстріляли українських військових.

Збройні формування РФ та її найманці використали заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібру 122 мм, озброєння БМП, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 11 обстрілів по позиціях Об'єднаних сил: поблизу Водяного на Приазов'ї з напрямку Веселого – з артилерії калібру 122 мм; двічі поблизу Пищевика та два рази неподалік Павлополя – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; двічі біля Пісків і два рази неподалік Лебединського – з РПГ, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Тарамчука з напрямку Оленівки – з великокаліберних кулеметів; поблизу Старогнатівки з напрямку Новоласпи – зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські окупаційні війська здійснили 5 обстрілів наших позицій: біля Зайцевого – з автоматичних гранатометів; тричі у районі Луганського – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; неподалік Кримського з напрямку Донецького – з озброєння БМП-1, великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обіцяє обговорити з українцями закон про особливий статус Донбасу

Внаслідок обстрілів втрат серед українських військових не було.

22 жовтня на Донеччині загинув Віталій Носкевич, 35 років. Сержант 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: бойовики застосували заборонене озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути