Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 09:38

Вихід Росії з Донбасу: британський експерт прокоментував ситуацію

Вихід Росії з Донбасу: британський експерт прокоментував ситуацію
Росія не покине Донбас найближчим часом - Бонд. Фото: ТСН

Росія найближчим часом не вийде з Донбасу, навіть через проблеми в Сирії та отруєння Скрипаля.

Ситуацію прокоментував директор з питань зовнішньої політики лондонського Центру європейських реформ (CER) Ян Бонд, передає "Сегодня".

За словами Бонда, зараз він не бачить ніяких індикаторів того, що Росія хоче піти від Донбасу. Навіть в Сирії російська операція не обходиться Росії дорого.

"Втрати, які вони отримали, більш-менш проігнорували, або покрили. Так само, як і в випадку приватної військової компанії "Вагнер" і її недавнім зіткненням із американськими силами - здається, ці втрати досить ефективно покрили. Тому я не думаю, що російський уряд відчуває себе під тиском, постраждавши від участі в Сирії, і тим більше на Донбасі. Я думаю інвестиції, які вони роблять у ці конфлікти, відшкодовуються в плані їхньої здатності втручатися в справи інших країн і відмовляти Захід занадто близько підпускати Україну або дозволяти Україні вступити в західні організації, де нам усім разом доведеться вирішувати проблему війни на Донбасі і т.д. Тому я думаю, що для росіян все це зручно, і вони не роблять великих інвестицій у конфлікт", - зазначив Ян Бонд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після "шпигунського скандалу" очікуємо від РФ провокацій з кров'ю - експерт

Експерт зазначив, що Росія домагається послаблення санкцій і допускає, що якщо почекає тривалий час, то санкції ослаблять у будь-якому випадку.

"Вони знають, що більшість партій, які з великою ймовірністю увійдуть до коаліційного уряду в Італії, хотіли б, щоб санкції скасували. Уряд в Угорщині хотів би, щоб санкції скасували. Уряд Греції хотів, щоб санкції скасували. І, врешті-решт, я думаю, що російський уряд вважає, що, якщо почекає досить довго, такі голоси в ЄС стануть голоснішими, а голоси Німеччини, Франції, Швеції, країн Балтії та Польщі у підсумку відійдуть на другий план, і буде неможливо продовжувати санкції далі", - наголосив Бонд.

Українська спецслужба оприлюднила перехоплені телефонні розмови, які доводять присутність російських військових у незаконних збройних формуваннях ЛДНР.

Зараз ви читаєте новину «Вихід Росії з Донбасу: британський експерт прокоментував ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути