вівторок, 19 червня 2018 07:39

Відновлення Донбасу призведе до занепаду країни - нардеп

Відновлення Донбасу призведе до занепаду країни - нардеп
Відновлення Донбасу призведе до занепаду країну. Фото - Politicua.com

Федералізація окупованих територій Донбасу може обернутися для України колосальними матеріальними витратами на відновлення інфраструктури. Це явно призведе до занепаду економіки та зіграє на руку Росії. Про це розповів координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат Дмитро Тимчук, передає "Апостроф".

"Федералізація України для Росії зараз є ідеальним варіантом, адже вона де-факто контролює окуповані частини Донбасу. При проведенні федералізації і отриманні цими територіями легендарного і сумно відомого "особливого статусу" фактично ця територія буде перебувати в складі України, а управлятися Російською Федерацією. Для Росії процес федералізації в контексті вирішення питання Донбасу був би ідеальним: вони, з одного боку, де-факто продовжують контролювати окуповану територію, Україна починає там відновлення всього за свої гроші, відповідно, її економіка приходить в ще більш плачевний стан. Тому питання федералізації України ніколи не знімали з порядку денного. І чим далі, тим більш привабливим це є для Москви", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нормандська четвірка не підтримала російський варіант миротворців на Донбасі

За словами Тимчука, в питанні федералізації Донбасу для України, крім відновлення інфраструктури, є кілька підводних каменів.

"Для України стоїть питання про виплату різних соціальних допомог, мова про багатомільярдні суми. Про вартість відновлення інфраструктури Донбасу, яку росіяни за ці роки зруйнували, я взагалі мовчу. Це повинні бути колоссальні кошти. А ще є питання розмінування місцевості, тобто маса питань, які тягнуть за собою величезні витрати", - додав нардеп.

Що стосується зняття санкцій, то створення видимості деескалації конфлікту на Донбасі, все одно не позбавить Путіна від них.

Окуповані російськими найманцями території України повертати неефективно. Якщо Київ спробує зробити з Луганська і Донецька "Київську область", буде важче відновити контроль над територіями. Про це сказав перший президент України Леонід Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Відновлення Донбасу призведе до занепаду країни - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути