пʼятниця, 05 травня 2017 16:02

"Видно було звивини мозку та пульсуючі судини" - лікар АТО врятував важко пораненого бійця

"Видно було звивини мозку та пульсуючі судини" - лікар АТО врятував важко пораненого бійця
фото: Вести

Лікар АТО Всеволод Стеблюк врятував бійця 93-ї бригади Олександра Христиченка, у якого знесло частину черепа.

"16-річного бійця знайшов під тілами загиблих. Хлопець ледь дихав. Йому знесло частину черепа, в рані було видно звивини мозку та пульсуючі судини Поклали його в мою бойову медичну машину "Жужу". Більше з кузова не діставали – боялися потривожити. Навіть перебинтувати голову не наважився. Зрушив би відламки черепа. Мыг тільки погіршити ситуацію. Ми тільки поїли Сашу. Води у нас не було. Змочували бинти своєю слиною, наливали пару крапель коньяку і давали пораненому", - розповів лікар, передають "Факти".

"Згодом моєму побратиму вдалося дістати води із сусіднього селаю. Він поїв Сашу з ложки, як малюка. Цим врятував солдата – не дав загинути від зневоднення. Коли ми вже вийшли з кільця, Сашу передали медикам мобільного госпіталю одним з перших", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З іловайського котла не вийшов кожен 3-й боєць – Стеблюк

Олександр Христиченко живе у Рубіжному на Луганщині. Поранення отримав в Іловайську 2014-го. Після одужання розшукав лікаря Стеблюка, щоб подякувати.

"Коли ми зустрілися, розплакалися. Я був щасливий, що хлопчина вижив. Після тяжкої черепно-мозкової травми він ходить, говорить і все пам'ятає", - поділився Всеволод.

Від неминучої смерті бійця в промзоні Авдіївки врятувала каска. Поранений солдат розповів лікарям, що каска втримала три осколки, які зрикошетили. Боєць упевнений, що це врятувало йому життя.

Зараз ви читаєте новину «"Видно було звивини мозку та пульсуючі судини" - лікар АТО врятував важко пораненого бійця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути