вівторок, 29 листопада 2022 07:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбиті атаки і знищені літаки ворога: найголовніше зі зведення Генштабу

Відбиті атаки і знищені літаки ворога: найголовніше зі зведення Генштабу
Противник продовжує зазнавати втрат. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Білогорівка Луганської області та Серебрянка, Верхньокам'янське, Білогорівка, Яковлівка, Первомайське, Опитне, Невельське, Красногорівка Донецької області.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 29 листопада.

"За минулу добу Сили оборони України збили ворожі літаки Су-25 та Су-24", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту бойових дій в Україні

Російські окупанти зосереджують зусилля на стримуванні дій підрозділів ЗСУ.

"Триває переміщення особового складу та військової техніки ворога для комплектування підрозділів, які зазнали втрат. Очікується перекидання окремих підрозділів противника з території Республіки Білорусь після набуття ними бойових спроможностей", – звітує Генштаб.

Російські окупанти сприймають перспективу українського контрнаступу через річку Дніпро у Херсонській області як серйозну загрозу.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) проаналізував супутникові знімки укріплень ворога, вказавши на їхню вразливість. Набір оборонних укріплень армії РФ на Кінбурнській косі та навколо неї вказує на те, що загарбники не планують утримувати позиції там, якщо Збройні сили України почнуть контрнаступ на неї.

Зараз ви читаєте новину «Відбиті атаки і знищені літаки ворога: найголовніше зі зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути