середа, 03 жовтня 2018 12:55

"Вибиті всі зуби, багато переломів" - як бойовики закатували 16-річного хлопця

"Вибиті всі зуби, багато переломів" - як бойовики закатували 16-річного хлопця
На Донбасі троє "героїв Новоросії" закатували Степана Чубенка. Фото: fakty.ua

На окупованих територіях Донбасу 2014-го троє "героїв Новоросії" закатували 16-річного Степана Чубенка.

23 липня 2014-го хлопець їхав на поїзді до Києва через Донецьк. У поїзді його заарештували. Про це написав у Фейсбук український дипломат Олександр Щерба.

"Чотири роки тому сталася ексгумація Стьопи Чубенко. Його убита горем мама, етнічна росіянка, родом із Магадана, викладачка російської мови, громадянка Російської Федерації впізнала 16-річного сина," - написав Щерба.

За його словами, бандитів, які убили хлопця, звали Жора, Буба і Керч - усі місцеві.

"У них були і людські імена, але не думаю, що вони заслуговують людських імен. У поїзді його заарештували. Одні кажуть: за синьо-жовту стрічку, інші - за те, що сказав щось про єдину Україну. Довго катували, потім дали вибір: йти воювати "за Новоросію" - або... Хлопець не зламався. Жора, Буба і Керч наостанок довго його били," - написав посадовець.

Він зазначив, що у Степана були вибиті всі зуби і багато переломів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти Донбасу підірвались на американській міні: Росія зробила нову цинічну заяву

"Потім повели на берег річки, змусили зняти кросівки (сподобалися), поставили на коліна на краю окопу та вистрілили в потилицю. Він впав, але ще поворухнувся. І тоді вони вистрілили в голову ще чотири рази. Жора, Буба і Керч, де ви зараз? Вручають вам, як "героям Новоросії", квіти? Чи запрошують виступати перед школярами на 9 травня? Степанові кросівки не тиснуть? Криваві хлопчики не сняться?" - запитав Щерба.

В окупованому Криму з-під арешту звільнили бойовика самопроголошеної ДНР Вадима Погодіна. Влітку 2014-го року він разом із поплічниками на Донбасі впритул розстріляв школяра Степана Чубенка.

Зараз ви читаєте новину «"Вибиті всі зуби, багато переломів" - як бойовики закатували 16-річного хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути