середа, 08 квітня 2020 12:23

Верховний суд вирішив, чи отримають переселенці компенсацію за зруйноване житло

Верховний суд вирішив, чи отримають переселенці компенсацію за зруйноване житло
Чи отримають переселенці компенсацію за зруйноване житло. Фото: pixabay.com

Верховний суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій, які постановили стягнути 6,7 млн грн із держави Україна на користь переселенців за пошкоджений будинок і майно в зоні АТО.

Про це пише "Главком" із посиланням на дані судового реєстру.

Позов до держави Україна було подано переселенцями у вересні 2016 року. У ньому йшлося про відшкодування майнової та моральної шкоди за зруйнований унаслідок обстрілів будинок у селі Водяне Донецької області.

Печерський районний суд Києва виніс рішення на користь позивачів. Апеляційний суд Києва також залишив це рішення в силі.

Однак Кабінет міністрів, Державна казначейська служба, Антитерористичний центр при СБУ, Міністерство оборони, МВС, Головне управління Нацгвардії подали касацію на рішення обох судів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі окупанти затопили шахти

Верховний суд дійшов висновків, що попередні суди неправильно керувалися ст. 86 Кодексу цивільного захисту України і ст. 19 Закону "Про боротьбу з тероризмом", і відмовив переселенцям у відшкодуванні у зазначених розмірах, а також окремо - у відшкодуванні моральної шкоди.

"Суд дійшов висновку, що позивачі, як власники зруйнованого будинку, мають право на стягнення за рахунок держави грошової компенсації у розмірі 100 тис. грн", - говориться у судовій постанові.

Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Шевченківський суд Києва засудив до 13 років ув'язнення полковника-розвідника Івана Без'язикова за держзраду та співпрацю з бойовиками.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд вирішив, чи отримають переселенці компенсацію за зруйноване житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути