середа, 08 листопада 2017 13:42

Великий ризик відновлення широкомасштабних бойових дій на Донбасі – генсек ОБСЄ

Великий ризик відновлення широкомасштабних бойових дій на Донбасі – генсек ОБСЄ
Томас Гремінгер: "Ми у повному глухому куті щодо переговорного процесу з урегулювання ситуації на Донбасі". Фото: Українські Новини

Представник ОБСЄ заявив, що переговорний процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі перебуває у глухому куті.

На думку генерального секретаря ОБСЄ Томаса Ґремінґера, для зрушення справи з місця і виконання Мінських домовленостей потрібен "політичний сигнал" і синхронізований поступ з обох сторін. Про це інформує УКРІНФОРМ.

"Ми у повному глухому куті щодо переговорного процесу з урегулювання ситуації на Донбасі", – заявив Ґремінґер.

Посадовець зауважив, що політичного сигналу з боку нормандської четвірки у Тристоронньої групи та СММ ОБСЄ обмежене поле для маневру.

"Якщо сваритимемося, то не буде поступу. Він має бути синхронізований з обох сторін. Якщо потребуємо поступу, то має бути політичний імпульс", – констатував генсек ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін планував зробити Харків столицею "Новоросії"

Він підкреслив, що обговорення питання про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі може "дещо відвернути увагу від основного питання – виконання Мінських домовленостей".

Генсек ОБСЄ зазначив, що в регіоні немає значного поліпшення у перемир'ї.

"Багато важкого озброєння на лінії зіткнення. Тому є великий ризик широкомасштабного відновлення бойових дій", – заявив Ґремінґер.

Бойовикам можуть віддати наказ обстрілювати мирне населення. На окуповані території Донбасу прибули російські журналісти-пропагандисти, які мають фіксувати для телебачення "варварські обстріли мирного населення з позицій ЗСУ".

Зараз ви читаєте новину «Великий ризик відновлення широкомасштабних бойових дій на Донбасі – генсек ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути