середа, 20 березня 2019 17:11

Велика Британія пригрозила Україні розірванням угод

Велика Британія пригрозила Україні розірванням угод
Джудіт Гоф пригрозила українській владі розірвати міжнародні угоди через невиконання обіцянок. Фото: Олександр Турчинов

Велика Британія закликає український уряд внести поправки до законопроектів, які прискорять початок розмінування Донбасу.

Без цього всі міжнародні зусилля під загрозою зриву, заявила посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, пише Українська правда.

Джудіт Гоф також написала про невдоволення міжнародних партнерів схемою фінансування програми. За її словами, без законодавчих поправок всі гроші потрапляють до бюджету України, а вже потім розподіляються.

"Закон виключає можливість прямого донорського фінансування наших виконавців. Зокрема, це означає, що тепер наші гроші повинні йти прямо в держбюджет, і ми втратимо контроль та нагляд над тим, як витрачаються кошти британських платників податків. Ми завжди чітко заявляли, що це для нас "червона лінія", адже як донори ми просто не можемо перераховувати гроші напряму до держбюджету в будь-якій країні, де ми працюємо", - пояснила Гоф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пропускному пункті бойовиків сталася трагедія

Вона також зазначила, що за останні місяці посли всіх країн-донорів зверталися до народних депутатів з цим проханням, але так і не отримали зворотного зв'язку.

"Наші зусилля марні. Сполучене Королівство готове підтримати розвиток головних гуманітарних організацій з розмінування, відповідно до цього закону, але тільки за умови прямого донорського фінансування операторів протимінної діяльності. Спроби прийняти поправки вже вкотре провалюються без чіткого пояснення. Тож можна тільки робити припущення, чому." - пише дипломат.

Вона також застерегла українських депутатів від необдуманих дій: в разі подальшого ігнорування держави-донори перестануть допомагати Україні.

"Чимало українців втратять роботу, а це переважно люди з громад, які живуть в умовах постійної небезпеки від нездетонованих мін і боєприпасів. Але якщо поправку буде прийнято, нам не доведеться цього робити", - наголосила вона.

У мережі з'явилось яскраве відео, на якому показали побиту війною та окопами землю Донбасу.

Відео змонтував журналіст Ельдар Сарахман і виклав у себе на Facebook.

"Пошрамований війною Донбас. Зібрав десятки снапшотів з оновлених Google карт 2019. ВОПи, бліндажі, опорні пункти на лінії розмежування. У місцях найсерйозніших бойових зіткнень у 2014-му вирви і воронки від артилерії заросли бур'янами. Але у деяких зонах вони видимі до цих пір. Вже не кажучи про найгарячіші місця нинішніх боїв", - пише він.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія пригрозила Україні розірванням угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути