Ексклюзиви
четвер, 26 липня 2018 17:08

"Вбивцям і ґвалтівникам перевага" - російські головорізи мають кримінальне минуле

"Вбивцям і ґвалтівникам перевага" - російські головорізи мають кримінальне минуле
Російська військова компанія Вагнера набирає криміналітет. Фото depo.ua

Серед найманців російської приватної військової компанії Вагнера більшість осіб з кримінальним минулим.

"Серед найманців "Вагнера" багато осіб з кримінальним минулим, зокрема за скоєння тяжких злочинів. Це системний підхід до укомплектування цієї військової компанії, адже виконання "специфічних завдань" вимагає від найманців кримінальної моралі", - наголосив Ігор Гуськов, керівник апарату голови Служби безпеки України, повідомляє "Укрінформ".

Серед останніх виявлених осіб є козачий дружинник з російського Армавіру Євген Акімочкін, який виявився ґвалтівником неповнолітніх. Незважаючи на кримінальне провадження, він у складі ПВК Вагнера відбував до Сирії, де отримав нагороду від керівництва РФ за добру службу.

За даними СБУ, російська влада свідомо і цинічно приховує від власного громадянського суспільства масову загибель російських найманців в Україні і Сирії, вдаючись до відвертої брехні офіційних осіб та залякуючи родичів загиблих. Є відомості, що родичі вбитих найманців почергово в умовах суворої таємниці отримують труни із тілами своїх близьких, водночас їх шантажують "невиплатою грошової допомоги за загибель найманця у разі розкриття інформації". Як заявив Гуськов, щоб приховати величезні втрати саме у лютому, російські спецслужби розробили операцію з "рівномірного розпорошення втрат" для створення уявлення, що найманці начебто загинули протягом тривалого відрізку часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські найманці, які воювали на Донбасі, висунули Путіну вимогу

Штурм Дебальцевого у січні-лютому 2015 року на Донеччині відбувався за активної участі ПВК "Вагнер". Ці бої стали "військовим хрещенням" для приватних найманців із Росії, розповів екс-ватажок "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков).

Зараз ви читаєте новину «"Вбивцям і ґвалтівникам перевага" - російські головорізи мають кримінальне минуле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути