Ексклюзиви
неділя, 29 жовтня 2023 07:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівців" уже вербують до чеченських підрозділів

"Вагнерівців" уже вербують до чеченських підрозділів
"Вагнерівці" тепер розпорошені на різних ділянках фронту, тож навряд чи знову стануть ефективною військовою організацією. Фото: eastnews.ua

Росгвардія вербує до чеченських підрозділів спецназу "Ахмат" колишніх бойовиків приватної військової компанії "Вагнер".

Аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що колишні сили ПВК "Вагнер" роздроблені між чеченськими частинами Міністерства оборони РФ та Росгвардії, сказано у свіжому звіті ISW.

"Вагнерівці" тепер розпорошені на різних ділянках фронту, тож навряд чи знову стануть ефективною військовою організацією. Це пов'язано з нестачею сил, яку ПВК черпала з унітарної організації під чітким та послідовним управлінням", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову масово відправляє на фронт зеків: ЗМІ назвали кількість

Водночас аналітики не виключають, що в деяких обставинах колишні найманці можуть дещо посилити тактичні здібності підрозділів, до складу яких вони тепер входять.

Залишки бойовиків ПВК "Вагнер", ймовірно, ведуть бої на Авдіївському напрямку, підкоряючись формуванням, підконтрольним Міноборони Росії.

Колишніх в'язнів, які служили в приватній військовій компанії "Вагнер" вербує Росгвардія. Це потрібно, щоб підкорити собі залишки найманців та посилити свою роль як внутрішнього органу безпеки, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Понад 400 тис. російських солдатів воюють в Україні, цього достатньо лише для операцій на окремих ділянках фронту, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівців" уже вербують до чеченських підрозділів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути