Ексклюзиви
середа, 25 жовтня 2023 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" знову в Україні - і не тільки під Авдіївкою: що це змінить для фронту

"Вагнерівці" знову в Україні - і не тільки під Авдіївкою: що це змінить для фронту
ЗСУ підтвердили повернення "вагнерівців" на східний фронт. Фото: скріншот

Росія кинула на штурм Авдіївки підрозділи ПВК "Вагнер". Однак це вже не ті найманці, що були півроку тому.

Російське міноборони кидатиме їх невеликими групами на різні напрямки, щоб швидше наповнити свої сили людьми та швидше утилізувати "вагнерівців". Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Історію з поверненням"вагнерівців" розкачували вже давно. Тут нічого нового немає. Російському командуванню потрібне м'ясо на війну. Тому і вирішили, що "Вагнер" не повинен сидіти в Білорусі. Але по-суті, найманці йдуть на утилізацію. Шойгу та Герасимов не забули тих принижень, які відчули на собі. Третя причина - "вагнерівці" є зрадниками. Навіть ті, хто не брали участі у путчі. Всі вони під постійним контролем російської контррозвідки. Головна задумка в тому, щоб вони пішли на фронт дрібними партіями на різні напрямки у штурмові загони і загинули", - сказав Ступак.

Це вже не ті "вагнера", які були раніше, уточнив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Західні аналітики помиляються" - розповіли про реалії на фронті

"Це був бренд, але зараз все зовсім змінилося. Вони були успішні через підготовку та своє забезпечення, були медійними. Зараз немає ні Пригожина, ні забезпечення, ні медійності. Залишилася бульбашка, і вона має загинути. Так, у них є підготовка, але це зовсім інші люди. "Вагнер" брав своєю жорсткою дисципліною. Порушення наказу - розстріл, зрада - кувалда Пригожина, за перемоги отримували гроші. Пригожин створив свою екосистему, якої більше немає. Весь цей "елітний підрозділ" російське міноборони сприймає як зрадниками. Вони вміють воювати, але вже немає мотивації, яка раніше була. Це ніби ти був крутим спортсменом, з хорошим тренером і спонсором, а потім все це відібрали. Замість Adidas у них залишився "Абібас". Не думаю, що "вагнерівці" воюватимуть так, як це було півроку тому. Великим посиленням для Росії це не стане", - пояснив Ступак.

Росія кинула на штурм Авдіївки підрозділи ПВК "Вагнер". Військові також повідомляли також про атаки груп "вагнерів" на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

Раніше 22 вересня з'явилася інформація, що "вагнерівці" начебто прибули до зони бойових дій у Херсонській області. При цьому подробиці були не відомі. Згодом у ЗСУ підтвердили повернення "вагнерівців" на східний фронт.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" знову в Україні - і не тільки під Авдіївкою: що це змінить для фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути