четвер, 10 серпня 2023 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" з Білорусі можуть повернутися до РФ

"Вагнерівці" з Білорусі можуть повернутися до РФ
За даними джерел, бойовики, які не були перекинуті до Лівії, 6 серпня "терміново" пішли у відпустку до Росії. Фото: eastnews.ua

Найманці приватної військової компанії "Вагнер" можуть повернутися з Білорусі назад до Російської Федерації.

Ймовірний початок цього процесу свідчитиме про порушення домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним та засновником ПВК Євгеном Пригожиним, сказано у свіжому звіті ISW.

"Анонімне джерело у російському уряді стверджує, що бойовики ПВК проводять перший етап виведення з Білорусі. Наразі вони нібито перекидають від 500 до 600 осіб у Краснодарський край, Воронезьку та Ростовську області. Другий етап має початися після 13 серпня", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина був спецоперацією Путіна ‒ Данілов

"Вагнерівці" можуть покинути Білорусь через відмову самопроголошеного президента Олександра Лукашенка їх фінансувати. Водночас невелика група інструкторів ПВК залишиться в країні для навчання білоруських військових.

"Виявилося, що Росія не компенсуватиме заробітну плату найманців Пригожина, як очікувалось. Наразі аналітики не спостерігають візуальних свідчень відходу сил "Вагнера" з Білорусі. За даними джерел, бойовики, які не були перекинуті до Лівії, 6 серпня терміново пішли у відпустку. Вони вирушили до РФ з обов'язком підтримувати зв'язок, оскільки будь-якої миті можуть надійти нові накази", – додали в ISW.

У червні "вагнерівці" захопили у Ростові військовий штаб, заявили про похід на Москву. Згодом увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Увечері 24 червня Пригожин заявив про зупинку руху на Москву після переговорів із Лукашенком.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" з Білорусі можуть повернутися до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути