субота, 07 травня 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" на Луганщині виявилися не безсмертними. Кадировці знімають відео" - Гайдай

"Вагнерівці" на Луганщині виявилися не безсмертними. Кадировці знімають відео" - Гайдай
Ліквідований російський військовий. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

В Луганській області окупанти з приватної військової компанії "Вагнер" намагаються прорвати позиції українських захисників.

Успіху терористи не мають, повідомив голова військової обласної адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 7 травня.

"В росіян не виходить взагалі, тому на Луганщині атаки на прориви здійснюють "вагнерівці". Правда, теж без успіху. Не дивлячись на велику кількість різної техніки та "вагнерівців", які виявилися не безсмертними, орки не можуть захопити населені пункти", - написав він.

Уточнив, що прорватися ворог намагається у Попасну та Воєводівку. Бої тривають, ворог успіху не має. Контроль над Рубіжним 50/50, додав Гайдай.

Також він прокоментував участь військ Чечні у боях:

"Кадировці на Луганщині не воюють - тільки мародерять та знімають відео".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекинула на Донбас передову групу "вагнерівців" - Генштаб

За словами Гайдая, мета ворога - вийти на географічні кордони Луганської області. Про це розповідають російські військовополонені.

"Наступні декілька днів будуть важкими, адже росіяни намагатимуться зробити "щось", щоб 9 травня звітувати перед путлером. Тож закликаю: будьте обережними, залишайтеся в укриттях, обмежте перебування на вулиці. Евакуаційні автобуси зараз на своїх місцях, всіх охочих виїхати - чекають", - наголосив Гайдай.

Загальна кількість російських найманців з групи "Вагнера" в Україні становить близько 8 тис. Близько 3 тис. в Україні вже ліквідували. Серед них - 200 осіб, відправлених до Києва.

За інформацією журналіста-розслідувача Bellingcat Христо Грозєва, "вагнерівці" були присутні у Бучі. Президент Росії Володимир Путін використовує їх для "найбрудніших доручень". Грозєв додав, що серед членів приватної військової компанії "Вагнера" є ті, що приїхали не заради грошей, а просто щоб вбивати.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" на Луганщині виявилися не безсмертними. Кадировці знімають відео" - Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути