середа, 14 лютого 2024 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ відреагували на фейк про загибель військових під Селидовим

В ЗСУ відреагували на фейк про загибель військових під Селидовим
Росіяни запустили фейк про загибель бійців на полігоні під Селидовим. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ворог запустив інформаційно-психологічну спецоперацію про нібито загибель українських військових на полігоні під Селидовим на Донеччині 13 лютого. Водночас Збройні сили України спростували цей фейк росіян.

Окупанти та російські пропагандисти почали розганяти інформацію про ураження ракетами "Полігон" з бійцями 3-ї окремої штурмової бригади, розповів начальник відділу зв'язків з громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

"Кремлівська пропаганда вигадала сотні загиблих. Мовляв, ось як починає новий головнокомандувач ЗСУ. Зараз вже можна стверджувати напевно, що ця російська брехня випередила основні ракетні удари по Селидовому і околицях. Через бардак іпсшний "постріл" був передчасним і виявився холостим. Російський віз підчепили попереду коняки", - наголосив він.

Таких втрат та й узагалі такої події в районі Селидового не було взагалі, заявив Лиховій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія бреше про втрати ЗСУ внаслідок удару біля Селидового - ISW

"Та й якщо подумати. Який "Полігон" за 20 кілометрів від лінії фронту? Які шикування, скупчення? Цього зараз немає і бути не може. Як і немає в районі Селидового тих військових частин, про які бреше московська пропаганда", - пояснив військовий.

13 лютого командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський спростував фейки російських Telegram-каналів про удар по полігону під Селидовим, що в Покровському районі Донецької області, унаслідок якого нібито загинуло багато мобілізованих.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ відреагували на фейк про загибель військових під Селидовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути