Ексклюзиви
понеділок, 07 листопада 2022 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україну прибули системи ППО NASAMS та Aspide – Резніков

В Україну прибули зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide.

Ця зброя "суттєво посилить" нашу армію та зробить небо над Україною безпечнішим, повідомив міністр оборони Олексій Резніков 7 листопада у Тwitter.

"Ми будемо продовжувати збивати ворожі цілі, які нас атакують", – написав він.

Також міністр подякував країнам-партнерам Норвегії, Іспанії та Сполученим Штатам Америки за передачу цих ЗРК.

Автор: twitter.com/oleksiireznikov
  Системи ППО NASAMS та Aspide прибули в Україну
Системи ППО NASAMS та Aspide прибули в Україну

NASAMS – це норвезька зенітно-ракетна система з американським радаром, яка може випустити 72 ракети за 12 секунд і збиває літаки, гелікоптери і крилаті ракети. Її використовують 12 країн світу, США взяли її на озброєння як один з видів захисту Білого Дому, а в Латвії її розмістили для захисту Балтійського регіону.

Наземний ЗРК Spada Aspide, також відомий як Skyguard Aspide, вважається спільною італійсько-швейцарською розробкою, пише "АрміяInform".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, коли Україна отримає сучасні системи ППО і ПРО

Spada Aspide є сухопутним ЗРК малої дальності для протиповітряної оборони визначених районів або об'єктів. Комплекс може застосовуватися проти літаків, вертольотів, а також літальних апаратів, що пілотуються дистанційно, включаючи ракети класу "повітря-земля". Усі засоби комплексу виконані на шасі, що буксируються, і можуть бути швидко доставлені на задану позицію та після розгортання перебувати в готовності до подальшого застосування.

Залежно від модифікації Aspide дозволяє стежити за повітряною обстановкою в радіусі до 20 км.

США пообіцяли надати Україні загалом вісім систем протиповітряної оборони NASAMS, а дві з них будуть розгорнуті в Україні вже незабаром. Після атак Росії на критичну інфраструктуру України 10 жовтня у Пентагоні заявили, що прискорюють відправку сучасних засобів протиповітряної оборони NASAMS в Україну.

У листопаді стало відомо, що Іспанія передає Україні новий пакет військової допомоги, який включає батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи ППО Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати і снаряди до них.

Зараз ви читаєте новину «В Україну прибули системи ППО NASAMS та Aspide – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути