понеділок, 24 червня 2019 18:29

В Україні з'явився соціальний проект для ветеранів "Тільки живи"

В Україні з'явився соціальний проект для ветеранів "Тільки живи"
Проект спрямований на підтримку ветеранів ООС. Фото: Infokava.com

В Україні з'явився соціальний проект "Тільки живи", який спрямований на підтримку ветеранів операції Об'єднаних сил: проти самогубств серед тих, хто на війні або вже повернувся.

Проект спільно створили Федерація громадських організацій учасників АТО Київської області і телеканал 1+1. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, головним завданням проекту є підтримка військових і привернення уваги суспільства до проблеми суїцидів серед ветеранів. Так відсоток самогубств від загальної кількості загиблих ветеранів перевищує 11%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бачили найжахливіші каліцтва: показали страшне нагадування про війну на Донбасі (18+)

"Тему самогубств серед воїнів на фронті і після повернення з війни особливо не обговорюють. Самі бійці і ветерани кажуть, що на війні їм простіше: там чітко знаєш, хто твій ворог і що ти повинен робити. Повертаючись додому, воїни стикаються з байдужістю, неповагою, іноді хамським ставленням до себе. Це все впливає на їхній психологічний і моральний стан, призводить до суїцидальних настроїв. Так, у Київській області в травні-червні збільшилася кількість депресивних розладів і настроїв вчинити суїцид серед ветеранів", - наголосив голова федерації Володимир Мостовий.

Спеціальна група пошуковців на східному фронті знайшла тіло військового, який зник напередодні. Під час бойового завдання він підірвався на протипіхотній міні.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився соціальний проект для ветеранів "Тільки живи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути