Ексклюзиви
середа, 18 травня 2022 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

В Росії заявили, що з Азовсталі вивели майже тисячу людей

В Росії заявили, що з Азовсталі вивели майже тисячу людей
Міноборони РФ стверджує, що з Азовсталі вивезли "у полон" майже тисячу українських захисників. Фото: Associated Press

В Росії стверджують, що з території заблокованого заводу "Азовсталь" у Маріуполі вийшли майже тисяча українських захисників.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає російське видання "РИА Новости".

За його словами, українські бійці нібито здалися у полон. Водночас українська сторона називає це операцією з порятунку маріупольського гарнізону, сподіваючись на обмін військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Азовсталі: показали, як з Маріуполя вивозили захисників міста

Конашенков заявив, що з 16 травня "у полон здалися" 959 людей. Серед них - 80 поранених, з яких 51 доставлений у лікарню Новоазовська на окупованій частині Донецької області.

Він сказав, що 17 травня з підземель Азовсталі вийшли 694 бійці полку "Азов" та інших підрозділів. Зокрема, 29 поранених.

У відеозверненні заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що з Азовсталі до лікарні в Новоазовську на тимчасово окупованій території так званої ДНР евакуйовано 53 важкопоранених військових. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку.

Зараз ви читаєте новину «В Росії заявили, що з Азовсталі вивели майже тисячу людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути