Ексклюзиви
субота, 27 травня 2023 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

В РНБО прокоментували вихід "вагнерівців" із Бахмута

В РНБО прокоментували вихід "вагнерівців" із Бахмута
Бахмут відіграв велику роль у війні проти РФ. Фото: eastnews.ua

Частина найманців приватної військової компанії "Вагнер" насправді виходить із міста Бахмут Донецької області.

Після перегрупування вони продовжать воювати, але в інших трьох місцях, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, пише ВВС. Відповідаючи на питання, чи справді "вагнерівці" покидають територію міста-фортеці, він відповів:

"Так. Але це не означає, що вони перестануть воювати з нами. Вони збираються більше зосередитися на інших фронтах. Вони перегруповуються в інших трьох точках".

Данілов підтримав рішення Збройних сил України утримувати Бахмут протягом тривалих місяців, попри те, що битва за місто коштувала життя багатьом українським солдатам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з передової

"Бахмут – це наша земля, наша територія, і ми повинні її захищати. Якщо ми почнемо залишати кожен населений пункт, це може привести нас до нашого західного кордону. Як того і хотів російський диктатор Володимир Путін ще з перших днів війни", – сказав секретар РНБО.

Українські військові продовжують контролювати невелику частину міста, однак важливо пам'ятати, що Бахмут відіграв велику роль у цій війні, наголосив Данілов.

Успішні контратаки Збройних сил України на флангах Бахмута Донецької області можуть ускладнити російську операцію з передачі у місті позицій приватної військової компанії "Вагнер" регулярним військам Російської Федерації.

Засновник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці продовжують здавати позиції в Бахмуті російському міноборони та відходити з міста. За його словами, відомство активно перекидає регулярні частини збройних сил РФ на позиції "вагнерівців" у Бахмут, а ті проводять організований відхід із міста.

Пригожин повторив 26 травня, що до 1 червня російська армія нібито повністю візьме місто та його околиці під контроль. Водночас експерти ISW не спостерігали візуальних підтверджень того, що регулярні російські сили займають позиції "вагнерівців" у самому Бахмуті або що найманці залишають місто.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО прокоментували вихід "вагнерівців" із Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути