вівторок, 06 червня 2023 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

В останні дві доби на фронті активізувалися інтенсивні бої

В останні дві доби на фронті активізувалися інтенсивні бої
За останні 48 годин значно активізувалися бої на багатьох ділянках російсько-українського фронту. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На фронті за останні 48 год. значно активізувалися бої на багатьох ділянках. Зокрема на тих, які протягом кількох місяців були спокійними.

Водночас ворожнеча між найманцями приватної військової компанії "Вагнер" та російським міноборони досягла безпрецедентного рівня, повідомило 6 червня міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вперше заявив, що армія РФ навмисно застосувала смертоносну силу проти його підрозділів. Після сварки "Вагнер", імовірно, затримав командира бригади російської армії", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 800 окупантів, 12 танків і вертоліт: оновили втрати РФ в Україні

Більшість сил групи "Вагнер" вже виведено з Бахмута Донецької області.

"Росії не вистачає резервних частин. Те, як "Вагнер" реагуватиме на дії міноборони РФ, стане ключовим фактором конфлікту найближчими тижнями", – зазначає британська розвідка.

Розпочалася 468-ма доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 40 бойових зіткнень.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Іванівського, але успіху не мав. Протягом минулої доби, в результаті злагоджених дій підрозділів сил оборони, безповоротні втрати ворога на Лиманському та Бахмутському напрямках становили понад 160 росіян, ще близько 230 окупантів отримали поранення. Втрати противника в озброєнні та військовій техніці склали 28 одиниць.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу у напрямку населених пунктів Авдіївка, а також Сєверне та Невельське. На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка, завдавши йому значних втрат. Орієнтовні втрати окупантів за минулу добу лише на цьому напрямку склали близько 70 убитими та понад 100 пораненими. Також було знищено 17 одиниць ворожої техніки.

На Шахтарському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку Новосілки, але успіху не мав. Наші воїни збили гелікоптер росіян Ка-52. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, 12 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ, склад боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 12 артилерійських підрозділи противника на вогневих позиціях, а також ще чотири важливі цілі.

Зараз ви читаєте новину «В останні дві доби на фронті активізувалися інтенсивні бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути