пʼятниця, 16 листопада 2018 15:34

На підтримку політв'язнів відбулась акція "Порожні стільці"
5

Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

15 листопада у Києві на Михайлівській площі активісти провели акцію на підтримку українських політв'язнів і полонених, яких утримують бойовики у самоназваних ДНР і ЛНР. На кожному зі 100 стільців була прикріплена табличка з ім'ям одного з українців, яких тримають у в'язницях.

Мистецьку акцію "Порожні стільці" щорічно проводять у всьому світі, цьогоріч в Україні її присвятили політв'язням Кремля і полоненим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли українці побачать нову п'єсу Сенцова

В акції брали участь перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, заступники міністра закордонних справ Василь Боднар та міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, акторки Ірма Вітовська-Ванца та Римма Зюбіна, донька політв'язня Кремля Романа Сущенка Юлія, журналісти Андрій Куликов і Денис Казанський та інші.

Вони розповіли історії політв'язнів і полонених Романа Сущенка, Павла Гриба, Володимира Балуха, Миколи Карпюка, Станіслава Асєєва, Емір-Усеїна Куку, Сергія Глондаря.

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН схвалив нову резолюцію щодо Криму "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь, Україна".

Зараз ви читаєте новину «На підтримку політв'язнів відбулась акція "Порожні стільці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути